Кулінарія

Найпишніші рибні котлети, вище ще не готувала: рецепт свекрухи і маленьких хитрощів їх висоти і смаку

А ці рибні котлети – для мене зразок висоти, пишноти і смаку: таких толстобоких, апетитних, соковитих я сама б не приготувала.

Рецепт свекрухи, і її (і мої теж) секретних інгредієнта – хитрощі смаку, висота, соковитості і ніжності, майже невагомості цих рибних котлеток.

Рецепт простий, як і все геніально просте (без зайвої скромності) – ділюся з задоволенням: такі варто приготувати.

Рибні котлети, які завжди високі й пишні: рецепт інгредієнти, нехитрі хитрощі

Зазвичай на котлети вибираємо рибку помірної жирності, але не суху. Для цих котлет підійде практично будь – яка- навіть жирна.

Готували і зі щукою, і з минтаєм, і з товстолобиком, і навіть з оселедцем – усього не згадаєш. В цілому – мені здається, навіть бички будуть хороші (хоча даремно на них з неповагою часом поглядають – це смачна рибка

А секрет такого вибору – в інгредієнтах і методи, які роблять котлети високими

1) Рибу підготувати, пропустити через м’ясорубку двічі. Разом з цибулиною.

Часто використовують блендер, але по-старому мені подобається м’ясорубка: блендром я ризикую перетворити рибу в соус занадто рідкий.

2) Перший секретний інгредієнт – відварене яйце. Відварене до готовності, додають у фар: дає і хороший смак, ніжність – і висоту. І не дає “сторонніх” і “простих” смаків.

3) Другий секретний інгредієнт – шматочок сала. Якщо рибка жирнуватий – можна виключити або додати зовсім небагато. Дає і відмінний смак і соковитість (що важливо). І – не дає котлет розпадатися, розтікатися. Дивно – нітрохи: сало буде взаємодіяти з третім інгредієнтом

Третій – картопля. Сира картоплина послужить і “наповнювачем”, і полнимет боки котлет, і для пишноти, і для соковитості. І – візьме на себе рибний аромат і смак. Це не з економії

4) Сухарики. Або просто сухий хліб Не вимочену в молоці або у воді. Це простецький рецепт і це бідненько?

Нітрохи Хліб в котлетах – не з економії: він бере на себе сік м’яса, зраджує котлет висоту і легкість, пишність. І замачівая хліб, ми не даємо йому виконати цю функцію – вологий, він не візьме на себе сік

Тому – або сухарики або сухої розкришений хліб. Обсяг – близько 1/4-1/3 від обсягу решти інгредієнтів.

А ще – крижана вода. Або коньяк, або інший міцний напій. Близько 40 г у фарш – і котлети піднімуться до самої кришки. При смаженні вони будуть випаруються, “розпушувати” вироби.

5) Разом: подрібнюємо рибу, цибулю. Додаємо яйце відварне, сухий раскрошенной в дрібну крихту хліб або сухарі, сіль, чорний перець. І – ще одне яйце сире: для класичного “з’єднання” інгредієнтів.

Якісно замішуємо фарш до “гладкого” його стану. Він повинен зібрати всі зі стінок миски – це я давно помітила: якщо зібрав фарш (або тісто) все – значить, добре замішані вони, і бути виробів пишними, високими, легкими.

А далі – краще дати фаршу постояти трохи, щоб хліб або сухарі трохи “увібрали в себе вологу. І – ще раз вимісити чуйний. Сформувати вироби, панірувати в борошні або в дрібних сухариках. Смажити до красивої рум’яної скоринки, другу сторону – краще під кришкою.

І тонкість, яку багато тонкістю не вважають: коли смажимо другу сторону, трохи водою бризнути на шиплячу масло. І швидко накрити кришкою: котлетки ще більше пропарити. Масло у відповідь не буде сильно бризкати і шипіти – адже її багато не потрібно. Всі

Інгредієнти:

  • Рибне філе 300-400 г (умовно);
  • Яйце варене 1 шт. (велике);
  • Картопля 1 шт. ;
  • Хліб сухий пару скибочок;
  • Яйце сире-1 шт;
  • Сало 50 г (умовно);
  • Сіль, перець, олія для смаження.